کلبه زنبورداری

آشنایی با زنبورداری

کلبه زنبورداری

آشنایی با زنبورداری

در این وبلاگ میخواهم به شما نکات کاربردی و اصولی درباره پرورش زنبور عسل آموزش دهم همراه من باشید

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

برای شروع از مهمترین شرایط شغل زنبورداری این است که توانایی جسمی و مالی،در ابتدا این کار را دارا می باشید یا نه.

به نظر بنده شغل زنبورداری باید یا شغل اول باشد یا شغل دوم در صورتی که شغل اول سبک و با وقت فراغت زیاد باشد
به عنوان مثال : معلمان و بعضی از کارمندان .

اگر بخواهیم به طور خلاصه شغل زنبورداری را معرفی کنیم ،باید بگوییم زنبورداری به ۳ فصل بهار ، تابستان و زمستان تقسیم می شود .

فصل اول بهار :

از اول اسفند ماه شروع می شود .وظیفه زنبور دار این است که ابتدا با یه بازدید از سلامت کندو ها و وجود ملکه اطمینان حاصل نموده و هفته ای ۳ مرتبه به کندو ها شربت ۱ به ۱ داده تا به اوایل فروردین ،در این زمان جمعیت زیاد شده و وظیفه ما این است که به طور متوسط هر ۸ روز یک مرتبه از هر کندو بازدید نموده تا از اردو زدن کندو جلو گیری کرده و قاب های سیاه و کهنه را از کندو خارج و برگ موم تازه به کندو دهیم .
اگر کندو با جمعیت بیش از ۱۰ قاب مشاهده کردیم به کندو طبق می دهیم . این فصل پر کار ترین فصل زنبورداریست و تا اول خرداد به طول می انجام .

فصل دوم تابستان:

فصل برداشت عسل و کوچ و مراقبت از کندو ها و فصل اوج سم پاشی ها می باشد . این فصل تا اواخر شهریور به طول می انجامد .

فصل سوم زمستان:

زنبورداری

که از اول مهر آغاز می شود و وظیفه ما دادن شربت ۱ به ۱ ( یک کیلو شکر+یک کیلو آب) به کندو ها تا برای زمستان گذرانی کندو مشکل پیدا نکند .به طور معمول یه زنبوردار به هر کندو در سال ۱۲ کیلو شکر که معادل ۲۴ کیلو شربت یک به یک می باشد می دهد . از این ۱۲ کیلو ، ۷ کیلو در بهار و ۵ کیلو در زمستان می باشد .

وظیفه زنبوردار در این فصل:

باید از قابها در برابر زنبور قرمز و سار ها و دیگر موجودات مزاحم محافظت کرده و برای گرم نگهداشتن روی قابها پارچه کتانی بگذاریم. تهیه خمیر شیرین برای جبران کمبود گرده گل هم در این فصل انجام می شود . همه این کارها تا اواسط آبان پایان یافته و زنبوردار در کندو را تا آغاز اسفند ماه محکم میبندد.نکته مهم اینجاست که درب کندو تا آغاز اسفند به هیچ عنوان نباید باز شود
– کسی که قصد زنبورداری دارد باید بداند که به ازای هر کندو در طول سال چه مقدار از وقت خود را باید صرف این کار نماید که اگر غفلت کند به منزله از دست دادن کلنی می باشد.
نکته دیگر هزینه خرید و نگهداری وسایل زنبورداری می باشد که حداقل از ۲۰۰ هزار تومان برای وسایل زنبورداری ( استراکتور ، دودی ، کلاه ، کاردک و . . . ) لازم می باشد و برای هر کندو در سال ۲۰ هزار تومان مصالح ( شکر ، موم ، خمیر شیرین و . . . ) لازم می باشد .

اگر شما قصد شروع شغل زنبورداری را دارید بهتر است:

  • سال اول با ۳ الی ۶ کندو شروع نمایید تا ضمن مشغولیت و رفع خستگی کار روزانه و یا سرگرمی با زندگی و شغل زنبورداری آشنا گردید به نوعی سال اول را کارآموزی کنید و با مطالعه کتب و سایت های زنبورداری و مشورت و آموزش از کسانی که سابقه زیادی شغل زنبورداری دارند خود را برای توانایی در این کار محک زده و در ضمن نیاز خانواده خود را به عسل طبیعی براورده نماید .
  • سال دوم با ۲۰ الی ۳۰ کندو به عنوان شغل دوم و کمک هزینه زندگی ادامه دهید و با آزموده شدن و تجربه جستن از خسارت های احتمالی وارده و پیدا کردن دلیل آن و و سود جستن از موارد منفعت آورد خود را برای زنبورداری به عنوان شغل اصلی و تنها ممر درامد خانواده برای سال بعد آماده نمایید .
  • در سال سوم شما می توانید با ۱۰۰ کندو ادامه دهید از ۱۰۰ کندو به بالا شما یک زنبوردار حرفه ای هستید و نیاز به استخدام کارگر داشته و علاوه بر فروش عسل از فروش دیگر محصولات کندو درامد کسب نموده و با درامدی در حد یه خانواده متوسط ایرانی زندگی نمایید

چنین زنبورداری باید همیشه تعداد زیادی جمعیت در اختیار داشته و با آنها کار کند . آنچه برایش اهمیت دارد علاوه بر تعداد جمعیت و قوی بودن تک تک آنها شناخت محیط از لحاظ گل ها ی عسل خیز در ماه های مختلف سال است .
زنبورداری که این کار را بعنوان شغل اصلی انتخاب نموده باید بداند که در اطراف زنبورستان به شعاع ۱۰۰ کیلومتر یا بیشتر در هر منطقه چه نوع گلی در چه ماه از سال گل می دهد تا به موقع زنبور هایش را به همان نقطه مهاجرت داده و از شهد گل های آن منطقه حداکثر بهره برداری نماید .
شما باید همه بیماریها و آفات زنبور عسل را به مثل یه دکتر شناخته و راهای درمان آن را آموخته باشید و همچنین باید دارو خانه ای برای پیشگیری و همچنین معالجه بیماریها آماده داشته باشید . شما باید به موقع ملکه ها را عوض نمایید تا مانع پیر و ضعیف شدن جمعیت باشید . شما باید احتیاجات کندو از قبیل گرده، دیواره مومی ، پوکه و یا طبق را به موقع برآورده نمایید .

در آخر اگر شما خواسته باشید از ابتدا شغل زنبورداری را شغل اول خود قرار دهید حتما باید آموزش های لازم را دیده باشید و با دو سال تجربه زنبورداری ( سال اول در حدود ۵ کندو و سال دوم در حدود ۲۰ کندو) به این کاروارد شوید .

  • ۹۷/۱۲/۲۰
  • حمیدرضا کریمی

آفات زنبور عسل

شغل زنبورداری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی